esercizi di vocabolario

Feelings and attitudes: parole per descrivere le tue emozioni

Descrivere i nostri sentimenti (o i sentimenti di qualcun altro) è una abilità fondamentale per comunicare in qualsiasi lingua. Impariamo a farlo anche in inglese, con i vocaboli più importanti per parlare dello stato d’animo di qualcuno, dei comportamenti e dei sentimenti che proviamo!

Descrivere i nostri sentimenti (o i sentimenti di qualcun altro) è una abilità fondamentale per comunicare in qualsiasi lingua. Impariamo a farlo anche in inglese, con i vocaboli più importanti per parlare dello stato d’animo di qualcuno, dei comportamenti e dei sentimenti che proviamo!

——————————————-

Pick the right answer.

1. I’m quite ……………….. because my friends went out on Saturday and I didn’t get invited.

a) weird
b) upset
c) sincere

2. I can’t stand my co-worker. He is quite ……………….. .

a) amusing
b) irritating
c) terrific

3. The referee made mistake after mistake. The coach was ……………….. .

a) furious
b) sympathetic
c) naughty

4. I wish I had someone to go to the cinema with. I feel so ……………….. .

a) boring
b) excited
c) bored

5. George felt really ……………….. after his friends found out the truth.

a) prejudiced
b) ashamed
c) cowardly

6. I like working with ……………….. people. It’s less stressful to work in a team.

a) grateful
b) realistic
c) enthusiastic

7. I used to rent a room but the landlady was too ……………….. .

a) offensive
b) quarrelsome
c) troublesome

8. I wish you were more ……………….. . We could have finished by now.

a) co-operative
b) attractive
c) tolerant

9. Her parents’ death in an accident made Jill quite ……………….. .

a) depressed
b) impressed
c) depressing

10. I’m always quite ……………….. before big exams.

a) careless
b) serious
c) nervous

11. The ……………….. pilot was awarded a medal.

a) courageous
b) optimistic
c) relieved

12. I won’t take this any longer. I’m completely ……………….. !

a) keen on
b) fed up
c) scary

13. Dave was really ……………….. for days after being fired.

a) misunderstood
b) miserable
c) mistaken

14. I’m so ……………….. for what you did last night. My dog would be dead if you hadn’t taken him in after the accident.

a) boastful
b) adorable
c) thankful

15. I am really ……………….. about your test results. You must have studied hard.

a) pleased
b) enthusiastic
c) confused

Answers: 1-b 2-b 3-a 4-c 5-b 6-c 7-b 8-a 9-a 10-c 11-a 12-b 13-b 14-c 15-a

weird wɪəd strano
upset ˌʌpˈset turbato, agitato
sincere sɪnˈsɪə sincero, onesto
amusing əˈmjuːzɪŋ divertente
irritating ˈɪrɪteɪtɪŋ irritante
terrific təˈrɪfɪk magnifico, stupendo
furious ˈfjʊərɪəs furioso
sympathetic ˌsɪmpəˈθetɪk comprensivo
naughty ˈnɔːti cisubbitiente, cattivo
boring ˈbɔːrɪŋ noioso
excited ɪkˈsaɪtɪd eccitato
bored bɔːd annoiato
prejudiced ˈpredʒʊdɪst prevenuto, con pregiudizi
ashamed əˈʃeɪmd che si vergogna
cowardly ˈkaʊədli codardo
grateful ˈɡreɪtfəl riconoscente
realistic ˌrɪəˈlɪstɪk realistico
enthusiastic ɪnˌθjuːzɪˈæstɪk entusiasta
offensive əˈfensɪv offensivo
quarrelsome ˈkwɒrəlsəm litigioso, attaccabrighe
co-operative ˌkoˈɑːˌpərətɪv collaborativo
tolerant ˈtɒlərənt tollerante
depressed dɪˈprest depresso
impressed ɪmˈprest impressionato, colpito
depressing dɪˈpresɪŋ deprimente
careless ˈkeələs superficiale, negligente, distratto
serious ˈsɪərɪəs serio
nervous ˈnɜːvəs nervoso
courageous kəˈreɪdʒəs coraggioso
optimistic ˌɒptɪˈmɪstɪk ottimista
relieved rɪˈliːvd sollevato, rincuorato
keen on kiːn ɒn appassionato di
fed up fed ʌp stufo, stanco di qualcosa
scary ˈskeəri spaventato
misunderstood ˌmɪsˌʌndəˈstʊd incompreso
miserable ˈmɪzrəbl̩ triste, infelice
mistaken mɪˈsteɪkən sbagliato, in errore
boastful ˈbəʊstfəl spaccone, che si vanta
adorable əˈdɔːrəbl̩ adorabile
thankful ˈθæŋkfəl riconoscente
pleased pliːzd contento, soddisfatto
enthusiastic ɪnˌθjuːzɪˈæstɪk entusiasta
confused kənˈfjuːzd confuso

 

Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Lezioni popolari

CONTATTI

I nostri uffici:

5-Minute English – 5-Minute Group (ufficio)
Kemp House, 152 City Road, London EC1V 2NX

5-Minuti d’Inglese – 5 Minute Group (casa editrice)
indirizzo: 95024 Acireale, Corso Savoia 158.
telefono: +39-344-1150-141
e-mail: nora@5minutidinglese.it

5 perc Angol – 5 Perc Csoport Kft. (ufficio, libreria)
indirizzo: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u.9.
telefono: +36-70-452-0472 (inglese)
                +36-70-452-0473 (inglese, italiano)
                +36-70-452-0473 (ungherese, inglese)
e-mail: magazin@5percangol.hu

Libreria:
indirizzo: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u.9.
orario d’apertura: lunedi-venerdi 09.00-18.00, sabato 10.00-14.00

Copyright © 2016 - 5Minuti d'Inglese - 5Minute Media Ltd.

To Top